Aaaa… just nu är det en riktigt skön period. Sommar, inte för varmt, sol och fint väder nästan varje dag. För en gångs skull har jag lyckats kombinera jobb med semesterdagar inflikade lite här och där. Generellt något jag tycker är svårt att balansera annars, antingen blir det bara ett försök till semester (inte min starka sida) vilket ganska snart eller direkt leder till någon slags rastlöshet som utmynnar i att jag jobbar igen… Eller så blir det bara jobba. Ingen vidare dynamik i det inte. Ha ha… Men, nu har jag i alla fall lyckats då med konsten att kombinera både och. Nöjd!

Så kallad enskild firma semester…

Jag och Fredo begav oss till exempel till Nynäshamn en dag och åt sååå god räklunch och på det en mjukglass – ett måste med mjukglass i alla fall en gång om året. Jag är ingen glassfantast så möjligtvis gick hälften ned sedan var det bra ?

Så vi lyckades i alla fall med en dags semester! Yes?

Före dess har det varit fest hemma hos oss också kring midsommar med några av våra musikaliska vänner vilket alltid är så roligt med jam hela kvällen lång!

Chill på verandan följt av lite krocket före jam är den sedvanliga ordningen på våra fester?

Smekmånad i studion

Men förstås så består även dagarna av några timmar i studion också, ibland hela dagen när jag som vanligt inte kan slita mig, speciellt just nu då jag är inne i skrivandet av ny låt och den s k ”smekmånaden” med låten pågår för fullt.

Jag brukar kalla den för det eftersom det kan hända att man i början blir liksom lite förtjust i sin egen låt innan man tröttnat på den sedan när alla oändliga timmar lagts ned på arr och mixning… Till slut är det inte mycket feeling kvar då må jag säga. Då vill man bara bli klar. Utmanar mig själv lite just nu att bibehålla just feelingen i studion genom att varva med semesterdagar ha ha.. ?

Inspirerande besök

En vän och ”kollega” vi inte träffat på länge besökte oss i studion häromdagen. Han heter Staffan Sandell och är själv både sångare och musiker (trummor) och hade nu precis släppt sin egen EP. Så vi spenderade en heldag tillsammans och diskuterade allt möjligt nörderi kring sound och produktionstips och trix och pratade branschiga vinklar också förstås.

Fredo och Staffan – båda trummisar – nördade förstås lite i Fredos trumrum också?

Innan året är slut är det dags för två singlar till att ta sig ut ur studion och se dagens ljus. Men till dess så fortsätt gärna lyssna på senaste släppet ”Can´t Do It” med Felicia V.

Felicia kommer att synas en del live i sommar också bl a på Nynäskalaset i Nynäshamn den 6 augusti!! Kom gärna dit och lyssna!?


Bild lånad från sweden-events.com

Med det återgår jag till min jobb/semester sommar och återkommer i bloggen snart igen!