Nu har jag semestrat lite igen?!!! Denna gång var det en lite längre roadtrip än till Nynäshamn. Turen gick till Kalmar där Fredo skulle spela på Larmtorget en av dagarna. Tänk att det alltid är lika inspirerande med live musik varje gång man sitter där! Även om jag hört den här showen väääldigt många gånger nu eftersom Fredo spelat med Shirley Clamp sedan länge och jag fått förmånen att få följa med på mycket trippar hit och dit där showen satts upp – så är det ändå lika inspirerande varje gång!

Effektivare sätt att bli bättre?

Att lyssna på live musik gör jag alltför sällan tyvärr. Men det påminner mig lite om varför jag håller på med musik och att det är den här känslan när det förmedlas som är den sanna på något vis. I studion går det att producera fram så mycket som kanske är ”sant” men som aldrig riktigt blir densamma live. Men på scenen då är det bara där och då som det kan levereras, that´s it. Går det bra, går det dåligt. Gjort är gjort. Det är någon slags frihet i det.


Shirley med band! Från vänster Jocke, Janne, Fredo, Mathias och Petra.

Det påminner mig om när jag tävlat mycket genom åren i annat än musik att det finns en chans varje gång på en tävling, sedan är den förbi. Det går inte att göra om och göra om där och då, så som man gör i studion med en låt eller mix – i studion går det att göra om så många gånger.

Men live – där kan man bara gå hem och öva och öva och öva för att sedan prestera lika eller bättre för varje gång. Inspirerande att ta med sig det tänket in i studion och försöka tänka lite mer att få till bra saker ”in the moment” varje gång som man sedan inte gör om för att det just fanns något bra från början.

En fängslad publik.

Som jag skrev, efter att ha sett den här showen en del nu, och även följt Fredo på andra shower bland annat med Magnus Uggla, så kommer jag på mig själv med att studera publiken väldigt. Hur reagerar de och på vad, vad är det roliga och vad är mindre roligt? Vilka låtar verkar mest populära och varför?

På giget i Kalmar var det tydligt hur mycket folk lyssnade på texterna tyckte jag, Shirley har ju en del igenkännande texter som alla kan relatera till, det märktes oerhört hur viktigt det verkligen är. Och att publiken då såklart också HÖR texten, att den förmedlas både i textning och uttryck. Åter inspirerande att se hur proffsig hon är med publiken och sitta i publiken själv och ta in atmosfären bland alla människor som kommit till Larmtorget denna dag! Flera tusen trängdes för att se Shirley.

Så god mat!

Alltså – Kalmar måste ha Sveriges godaste mat?! Vi åt på 3-4 ställen under vistelsen där nere och det var bara såååå gott varje gång. Vi provade Mr & Mrs Hansson första kvällen. Här med supergod fördrink dessutom.

Sedan blev det lunch på Athena, ett grekiskt hak, för att senare den kvällen äta på Krögers efter giget.
Mmm… det var en smakupplevelse på alla de ställena och jag brukar inte tycka att mat är så speciellt på restauranger… men det var innan Kalmar. Ni vet känslan när man vill ge dricks – då är det bra!?

Vi strosade en del i stan som är supermysig och som förutom maten och live musiken ”gjorde” hela resan. En riktig sommarstad och hotellet Best Western var toppen med bubbelpool och nära gångavstånd till allt i stan. Fredo fick posera framför en av de charmiga ”smågatorna” med kullersten.

Jag älskar sådana här ”weekend” resor även om nu detta var mitt i veckan så syftar jag på längden på resorna att det är väldigt lagom. Ytterligare en EFS ”Enskild firma semester” är därmed genomförd och med den intagning av ny musikalisk inspiration till att fortsätta jobba med aktuella låtar i studion kommande period! ??