I helgen var det besök från Blekinge i Young Music´s studio när Linnea Andersson var här för studio- och fotosession inför kommande singel. Linnéa som är 13 år är ett nytt artistsamarbete inom Young Music som pågått ett tag nu och vi börjar sakta närma oss en färdig singel vilket alltid är lika spännande! Som låtskrivare gäller det ju att anpassa musik, text och en helhet kring varje artistsamarbete och även om det kan vara en utmaning så är det en rolig sådan.

Även när det kommer till produktionen vill jag utveckla olika sound för olika artister jag jobbar med. Inom själva skivbolagsdelen i Young Music´s helhets konceptet blir det som vanligt också en del coaching kring varumärkestänk och hur man kan jobba med strategier i sociala medier.

Roligt att alla samarbeten är olika.

Något som jag själv personligen tycker om med det koncept jag tagit fram för Young Music är att det verkar passa flera olika typer av artister och åldrar och att inget samarbete blir likt ett annat. Det ger en trivsam variation arbetsmässigt och det är väldigt utvecklande att få nya inputs och nya responser.

Hur jobbar man t ex med varumärkestänk för någon som är 13 år? Hur avancerat ska det vara och hur aktiv ska man vara med inlägg i sociala medier samt hur ska de vinklas? Det är en del av de frågor vi tagit upp i detta pågående samarbete tillsammans med Linnéa och hennes familj som är härligt engagerade.

Foto session.

Vi började med att köra lite fotosession inför skivomslaget. Det blev en hel del bestyr kring kamera inställningar och hur vi skulle få rätt ljus. Ironiskt nog så visade det sig att kameran som tog den slutliga bilden till omslaget inte var någon av dessa lite mer ”fancy” kameror på bilden…?

Det är lite olika hur man kan lägga upp det här med artist foton, en del vill ta själv eller har redan foton sedan tidigare medan vi i detta fall med gemensamma krafter försökte åstadkomma något kul och bra resultat.

Vare sig jag eller Fredo är några foto experter men har man bara lite idéer brukar det kunna bli något som går att använda och jag skulle säga att vi kände oss nöjda allihop när vi senare kunde konstatera att vi fått till rätt bild till omslaget.

Inspelning i studion.

På eftermiddagen och efter att vi samlat på oss ett gäng bilder av all de slag blev det inspelning i studion för att göra lite kompletterande pålägg och körer sedan Linnéa och jag träffades senast då vi spelade in det mesta av sången.

Studio sessions i 2-3 omgångar.

Oftast träffar jag artisten jag samarbetar med 2-3 gånger i studion innan all sång är klar. Dels är det bra att börja med en session där det blir en genomgång av låten och lite vocal coaching kring uttryck, uttal, frasering, timing osv och därefter brukar det behövas 1-2 gånger för att spela in leadsång, körer och andra roliga adds, förstås också med tillhörande coaching eftersom det är en del av mitt koncept.?.?

Så… det blev åter ett mycket trevligt Blekinge-besök som avslutades med middag och en massa musikprat hela kvällen innan det bar hemåt för Linnéa igen som skulle iväg på dansträning. Nu blir det till att göra klart denna nya singel och planera lite inför release så att ni så småningom får höra vad vi åstadkommit tillsammans i studion denna gång!?

…to be continued!??