Young Music´s nisch är att skriva skräddarsydd musik. När det kommer in artist förfrågningar till Young Music för nya samarbeten är det några som undrar vad det innebär. Det ska jag berätta. Man kan ju allmänt anta att de flesta artister framför musik de är relaterade till i storyn, men.. jag tror ju kanske inte att alla låtar är direkt special skrivna för just den artisten och det är just det jag pysslar med i Young Music. Jag tycker att storyns relation till artisten, att den är trovärdig och äkta, är A och O. Är den inte det blir det svårt för artisten att både stå för sin musik liksom att marknadsföra den och inte minst att kanske framföra en låt i decennier när det blir en hit. Det har ni väl säkert tänkt på någon gång att vissa artister får ”dras med” kanske sin första hit hela livet. Därför är det viktigt att ”skräddarsy” musiken.

Olika stadier i livet skapar olika storys.

Felicias första singel Fighters handlade om att vi alla på något vis fightas i livet, vi försöker hålla våra huvuden högt även när det kanske känns tungt ibland. En låt om stolthet och kämparanda.

Singel nr 2 Boomerang hade en ännu lite tuffare attityd med sin textrad ”they don´t know what they talk about until they walked a mile in my shoes” med meningen att andra inte ska hålla på och trycka ned en för de vet inte hur det är att vara i ”mina skor”, en låt om att inte ta skit helt enkelt!

Ett mjukare, modigt och väldigt ärligt budskap.

När nu singeln Can´t Do It släpptes i fredags den 9/6 så hade vi jobbat fram en låt, jag och Felicia, som har en helt annan vinkel. Fortfarande förstås med ett betydande budskap – det är en viktig del av Felicias varumärke att sjunga om självupplevda känslor ifrån självupplevda situationer. Can´t Do It kom till under en period när Felicia kände att hon började lyssna på vad andra tyckte mer än sig själv, att hon tappade bort vad hon själv ville. Något jag tror många kan känna igen sig i, och att man behöver support ifrån sin omgivning, sina vänner och familjen, för att kunna ”fixa det” när något inte går som det ska.

Kanske kan det handla om att man har det jobbigt hemma, att man mobbas i skolan, att man utifrån händelser eller vad andra tycker och tänker tappar sitt självförtroende och sin självkänsla för en stund.

En låts story är upp till var och en att relatera till och tolka.

För Felicia innebär låtens story något nära hennes hjärta, medan t ex jag som låtskrivare kanske relaterar till något som ligger mig själv nära, t ex brukar jag kunna känna att jag ibland inte får till balansen i livet mellan jobb, vänner och fritid/hobbys, det blir lätt ett enda snurrande hjul där allting tumlar runt. Alla har vi något som vi behöver stöd ifrån andra för att kunna komma vidare i. Det är vad Can´t Do It handlar om.

Felicia frågade runt på stan hur andra relaterade till det här ämnet vilket resulterade i den här egen-producerade filmen. Väldigt intressant och kul att interagera med andra och få ännu mer insikt vad ens musik kan komma att betyda för andra.

Jag och Fredo dvs. Young Music ?producerade därefter en film som skulle berätta just Felicias egen story kring låten, en viktig del i hennes varumärke är ju att visa vem artisten Felicia är och vi tycker att det blev en väldigt bra video story kring den här releasen som också fått en hel del respons vilket är kul!

Fortsättning följer.

Som fan till en artist vill man ju veta allt! Vad gör artisten på fritiden, vilka personlighetsdrag har artisten och vilka värderingar och statements står artisten för? Tanken är att framöver bygga vidare på storyn kring Felicia som artist i takt med att ny musik dyker upp med storys som löper jämsides med Felicias egen life-story.

Livet visar vägen.

Vad för ämne det blir nästa gång får helt enkelt livet utvisa.
Njut av Can´t Do It och känn den styrkan som vi vill ge till våra lyssnare med den här låten, att man inte är ensam i sina funderingar eller dippar och att man ska se till att omge sig med människor som supportar en. En omgivning där man kan vara sig själv och finna styrka i att även i svåra situationer vara den människa man verkligen är.