För över 10 år sedan byggde vi, jag och min sambo Fredo, en studio där vi bor.

Vi bor på landet i den mest idylliska miljö för kreativitet som går att få.

Enligt min mening förstås, för utanför fönstren finns hästar, böljande träd och gräs. Det ger energi.

Studion byggdes enormt genomtänkt.

Tanken var att den skulle fungera för både inspelning av mindre live band och som en vanlig produktionsstudio. Eftersom inspelning och produktion är vårt gemensamma stora intresse har den mest använts till det men ett och annat live band har det blivit och det är ju så roligt att spela in så och inte så ofta som det görs numera!

Studion är ungefär 60 kvm stor med 3 rum, hall och ett litet kök med wc. Det är lite compact living tycker vi numera till skillnad från när studion byggdes så var den så stoooor…! Men tiden går och utvecklingen går framåt och plötsligt inser man att utrymme det kan man aldrig ha för mycket av!

Så här ser studion ut från utsidan.
Lite filter på bilderna så i verkligheten lite mer svenskt standard falurött till färgen. ? 

Hallen nedan och därifrån lite insyn i Trumrummet.

Trumrummet som det har kommit att kallas var egentligen tänkt att fungera både för sång och annat som man vill spela in i ett väldigt dämpat rum då detta rum har både flytande golv, dubbla väggar och mycket akustikplattor.

Med en trumnörd till sambo/produktionspartner som ständigt söker efter nya spännande sound och som testar mickar, cymbaler och trummor hit och dit för produktioner vi gör eller bara för att det är så otroligt roligt enligt honom ? … så blev rummet till slut ”bara” ett trumrum.

Rummet där jag ”bor” är förstås Kontrollrummet
Här mixas och fixas det minsann!

… kontrollrummet som också har en liten Myshörna

… och en Köksdel i miniformat med en Wc, också rätt liten faktiskt ? Lite compact living här!

Sedan är det då Inspelningsrum nr 2 kan vi kalla det, det större rummet där man kan vara några stycken och spela in samtidigt. Ett mindre band t ex eller vid andra mindre live sessions.

I detta inspelningsrum är det oftast sånginspelning som gäller när det inte är lagring av sambons alla trummor, cymbaler och miljarder tillbehör som trummisar verkar ha en tendens att samla på sig…
Inte för att jag är så mycket bättre själv med gitarrer i mängder ha ha ?
Vi tycker förstås båda att det är roligt med musikprylar!

Under det här året är vi i färd med att styla om/mini renovera studion invändigt, en tanke som funnits länge, så bilderna är inte riktigt up to date utseende mässigt men rummen är ju likadana förstås. Självklart kommer det ett nytt inlägg så småningom som visar hur renoveringen blivit!

Så i den här fina studion sitter vi om dagarna och har det hur bra som helst.

Det känns ibland overkligt att ha den här studion och vi är så tacksamma för all hjälp och support vi fick från så många håll när studion byggdes. Inte minst från min pappa som varit i byggbranschen hela sitt liv och som både ritade, konstruerade och genomförde mycket av bygget med och åt oss. För akustik regleringen tog vi hjälp av Lennart Nilsson.

Det blev väldigt lyckat allting och sedan dess har vi verkligen trivts på vår arbetsplats i en ”riktig” studio istället för en trång vrå i hemmet och inspelningsutrustning och mickar i hela vardagsrummet som vi startade med från början..

Studions ”eget” namn är egentligen Lövholmens Studio där Young Music´s verksamhet bedrivs liksom Fredos verksamhet Drums by Fredo mfl projekt vi har som både är interna och externa.

Men det är lite all the same egentligen eftersom det är jag och Fredo som håller till där jämt även om det är under olika företag/projekt så att säga.

Studion har en egen hemsida www.lovholmenstudio.se och där finns mer att läsa om studion och vad för tjänster vi erbjuder.

Avslutar detta inlägg med en bild på den vy som finns utanför studion när man behöver ta sig en bensträckare eller vila öronen när det är mix-mode på G!

Har du frågor kring det här inlägget eller vill veta mer om studion eller något annat så kommentera gärna här eller skicka ett meddelande via kontaktformuläret!

Dela gärna inlägget!

Hörs!