Idag är det release för singeln ”Boomerang” med artisten Felicia V!

Boomerang är skriven och producerad av mig med Fredo som oumbärlig executive producent, jag tror inte jag skulle komma levande ur en mixning utan hans öron ha ha… Mastrad förstås av Björn Engelmann och skivomslaget det har Fredo gjort och den fina bilden kommer ifrån Felicias mamma Jessica. Alla har vi hjälpts åt för att få till det!

Så efter en i vanlig ordning intensiv produktionsperiod blev den till slut klar, mastrad och laddad för release. Fredo brukar fråga så där i slutet av en mixningsperiod och i detta fall:
– ”hur många gånger har du hört ordet boomerang nu…?”
Jag suckar och vill nästan inte gissa för jag tror jag skulle landa på en miljon, det känns så i alla fall.

Den här gången ska jag verkligen försöka att inte lägga ned så där mycket tid.

Det tänker jag varje gång jag ska göra en produktion – framförallt när det kommer till mixningen.
För att jag skulle behöva bli lite effektivare helt enkelt. Hinna med mitt övriga liv och allt vad det innehåller. Det fungerar så där kan jag säga :)

Men det tar alltid sin tid oavsett hur mycket jag tänker eller planerar från början.

Det är som att det inte går att rusha på processen. Ibland önskar jag att jag vore mer maskin än ”konstnär” för tänk så många låtar jag skulle hinna producera då! Att skriva dem är ju inte det tidskrävande.

Det ska i vanlig ordning nu bli spännande att se hur låten tas emot när den kommer ut bland folket.
När Felicia släppte sin första singel Fighters via Young Music var det mycket intryck och känslor iblandade, en viss nervositet över hur det skulle gå. Nu 1,5 år senare och med några flera releaser emellan kan man ta det med lite mer ro vilket är skönt. Dessutom har det ju gått över vår förväntan för Fighters som nyligen passerade 100 000 streams!

Under våren kommer det att bli fler releaser så ingen rast ännu för min del på den fronten, efter helgen redan är det dags att dra igång nya projekt.

Hoppas ni gillar ”Boomerang”!!

Kommentera gärna och dela gärna inlägget :)

Hörs snart igen!