Jag tror mitt intresse för modern country har sina rötter i att mitt första instrument var fiol. Jag spelade folkmusik i många år och det är helt klart så att de åren ligger till grund för hela mitt musikliv om man ser det så här med facit i hand. Hade jag inte flyttat till Hälsingland ”där man spelar fiol” och haft en mamma med intresse för ”spelmansmusik” kanske det aldrig blivit något Young Music heller.

En kreativ start

Det var något väldigt befriande i att spela folkmusik, utan noter och bara på gehör, tillsammans med gamla spelmän där på den där logen där spelmanslaget övade varje måndagkväll. De alla ”gamla” och så jag, 7 år.

Det tog dock många år innan intresset för country visade sig. Först när jag började skriva musik insåg jag att jag var förtjust i country och gärna med lite inslag av folkmusik utan att gå till överdrift. Jag skulle anse mig rätt bred i min musiksmak dock men countryn är helt klart en gren i mitt smakträd.

Fredo har en liknande musikalisk bakgrund som jag, med skillnaden att han fortsatte på den instrumentala vägen (trummor) och är där än idag. Han har en barndomskompis som heter Elisabeth.

Ledde till country release

Både jag och Fredo har känt i många år att vi velat spela in mer country och så klart även släppa sådan musik nu när Young Music´s koncept finns, men vi hittade liksom ingen som ville sjunga country…

…förrän Elisabeth dök. Rätt så plötsligt drog vi igång det hela och vips så fick en låt som legat gömd i byrålådan nytt liv.

”Because of You” formades till Elisabeth, artisten Eliza, och har idag haft sin premiär på radio då låten dök rakt in bland de utvalda bidragen i tävlingen P4 Nästa Västmanland. Eliza är nämligen ifrån Västerås.

Klicka här för att höra Eliza berätta sin story i en intervju följt av preimärspelningen av ”Because of You”.

På fredag är det dags för release av denna singel och också dags att börja jaga röster i tävlingen, blir himla spännande att se hur det går!