Häng med när jag berättar hur det går till att samarbeta med Young Music!

Kanske hittar du hit till webbsidan eller hör talas om Young Music via någon vän eller kanske någon jag redan jobbat med. Är Du nyfiken att veta mer så finns det massor att läsa här i bloggen om Du vill och tveka inte att höra av Dig! Jag gillar alla former av projekt och nivåer så länge det finns en gemensam drivkraft mot samma mål.

När du väl kommit i kontakt med Young Music och känner Dig sugen på att göra slag i saken med ett samarbete är det dags att ses för ett introduktionsmöte i Young Music´s studio ett par mil söder om Stockholm.

Ett introduktionsmöte

På mötet berättar du om dig själv och dina planer, vad du har för visioner och drömmar och jag berättar mer om Young Music. Vi kanske lyssnar på musik du tagit med dig som referens för vad du tänkt dig för egen stil på musik som artist, och vi spånar och bollar idéer kring det här. Ofta brukar jag tipsa om att det kan vara smart att sjunga in något enkelt vid det här mötet, kanske en låt du är väl bekant med och trygg i sångmässigt. Det ger mig som låtskrivare en känsla för vad för sorts musik som skulle kunna passa Din röst och också idéer för en utveckling av Ditt röst id.

Din singel skapas

Bestämmer vi oss för att starta igång ett samarbete är det första steget att din låt ska skrivas. För att hitta just din stil så kommer jag att ta fram låtförslag som du får lyssna på, kanske hittar vi rätt låt direkt eller så behöver vi fler alternativ innan det känns rätt. Att låten i stil, text, budskap, arr och sound och ja, egentligen allt kring låten, känns rätt är viktigt för både dig och mig. När singeln ska ges ut så ska vi stå för vad vi åstadkommit.

Coaching och inspelning i omgångar

När rätt låt är funnen ses vi i Young Music´s studio för att börja jobba med låten. Att sjunga rytmiskt, rent, tight, med rätt uttryck, ett bra uttal och så det där lite diffusa med att få in känslan för låten också på det – det tar ibland lite tid. Tid som man ska lägga ned. När singeln verkligen är utgiven då är den just det – så vi gör jobbet noggrant från början och ses kanske både två och tre gånger eller mer.

”Kommersiell” coaching

Förutom den musikaliskt inriktade coachingen kring singeln coachas du genom hela samarbetet också kring den kommersiella delen – att forma eller vidareutveckla ditt varumärke och nåt ut i media.

Vad kännetecknar dig? Vilka värderingar har du och hur ser det ut med intressen, något speciellt du brinner för? Finns det någon samhällelig orättvisa du känner extra mycket för? Varför ska andra följa dig i sociala medier och vilka är egentligen de där följarna ”fansen” som kanske redan finns där? Hur gör man ett inlägg på facebook som skapar engagemang och interaktion? Vilka sociala kanaler behövs egentligen och varför ska man ha ett aktivt Youtube konto?
Vi går igenom allt – grundligt.

Produktion av låten

När din sång blivit inspelad efter våra sessioner i studion är det dags för låten att få på sig sina kläder. Vilken färg ska den ha och hur tjock ska tröjan vara? Ska det vara en jacka utanpå eller ska låten kanske vara naken? Produktionen ska omfamna din stil, din personlighet, ditt artist id och din röst. Som jag säkert repeterat många gånger i den här bloggen vid det här laget så är jag lite av en perfektionist så när det kommer till produktionen får den ta sin tid. Vi vill ju att det ska bli bra.

Planering inför release

Produktionen är nu klar och har varit på mastring och fått sig en extra finish. Vi har pratat ännu mer kring ditt varumärke och gått igenom ännu fler strategier och hur man planerar och analyserar kring sociala medier och du har också jobbat på egen hand med att vidareutveckla dina sociala kanaler under tiden.

Nu planerar och strukturerar vi inför release!
När ska låten släppas och hur gör vi ett kreativt släpp? När ska vi göra vad och vem ringer du till och vem ska jag maila till? Ditt skivomslag och bildmaterial för webb och ev. press ska designas och stylas. Det görs av Fredo Production som är samarbetspartner till Young Music. Fredo jobbar med musikproduktion, produktion av webbsidor, material för tryck och webb och genom detta samarbete ska en grafisk profil tas fram för dig och din singel!

Release

Äntligen dags för releasen!
Låten finns nu på alla digitala plattformer såsom Spotify och iTunes bland många fler.
Vi har jobbar med marknadsföring före och under releasen och vi jobbar ytterligare lite tillsammans med marknadsföringen även efter releasen.

Vad händer sen?

Ett singel-samarbete med Young Music bygger på att ge dig en start eller en vidareutveckling i din karriär både musikaliskt och kommersiellt. Genom singeln och den coaching som samarbetet innebär har du fått ett nischat musikaliskt material och en digitalt strategisk vägledning hur du kan ta ditt artisteri vidare på egen hand.

Kanske vill du just det – driva ditt artisteri vidare på egen hand, eller kanske vill du fortsätta samarbeta med Young Music i ett nytt singel projekt eller tänker du ännu mer långsiktigt mot en EP eller till och med ett album? Eller så vill du gå en helt annan väg…

Du har bara signat dig för en singel – så Du väljer fortsättning!

Om detta verkar spännande och något som skulle passa för vad just Du söker skicka gärna ett meddelande här och berätta om dig själv och vad du har för framtidsvisioner!