Hej allihopa! 🙋🏼‍♀️ Nu va det längesedan jag skrev här i bloggen. Men det har varit spännande tider med både utbildning och med det tid för personlig utveckling, sen utbildning igen och på det planerar jag även ett eget artistprojekt – FRIID.

Utbildningar i massor!

Sedan egentligen 2017 har jag gått så mycket vidareutbildningar och kurser parallellt med annat att det snart bara snurrar i huvudet av massa tankar och idéer jag skulle vilja göra!😁 Jag har känt länge nu att just artistutveckling är något jag brinner lite extra för. Speciellt det här med att lära artister hur de ska driva sitt artisteri, från varumärke till musiksläpp, och kanske också bidra med delar i den kreativa processen dit. Jag har bara inte fått till formen för det ännu.

Är du artist eller musikskapare? Berätta vad du skulle vilja ha hjälp med! Är det hur du skriver låtar, hur du ska jobba i sociala medier eller något annat du tycker är svårt och skulle behöva hjälp med? Skriv till mig via info@youngmusic.se och ge mig massor med input, det vore jättekul!

Mera bredd, mera branding!

Så vad är det då som jag utbildar mig inom? Ja, det är alltifrån coaching hos Anna Moore kring både musikbolag och artisteri. Med Anna som är expert på området har jag pratat om alltifrån mitt till andras personliga varumärke och kring att coacha artister framåt. Det som ju är det allra viktigast är att veta HUR man gör. Det är många som pratar om att man ska göra si och så, och vad. Men inte HUR!

Eftersom sociala medier är en stor del av en artists väg framåt kring fans och etablering har jag både tidigare och nu gått massa kurser och utbildningar inom sociala medier. Just nu befinner jag mig på en utbildning via Alexandra Bylund som driver Social Media Academy. Men det här med hur man formar sitt personliga varumärke är så roligt så jag har även hoppat på utbildningen med influensern Lalinda och hennes ”Social Brand Lab”. Så det är en del i görningen precis just nu! Väldigt kul och utvecklande!

Samtidigt som jag senaste åren och fortfarande går kurser och hänger på föreläsningar i ”allt” som händer i musikbranschen och hur man som ”modern” artist måste jobba med sitt entreprenörskap. Det har varit alltifrån från Youtube masterclasses till inspelning & produktion med Fredrik Thomander via Palma Music Academy (rekommenderas starkt att kolla in!) och så det senaste kring Spotify förstås. Detta genom så bra kurser via SOM, Ifpi, Sensus och en rad andra både fysiska kurser (före corona) och digitala. Rekommenderar dig som är nyfiken att kika runt!

Jag är ju väldigt entreprenörig själv har jag insett, men har haft för mycket och omfattande jobb de senaste 10 åren för att hinna få med detta bland tjänsterna också. Tidigare har det ju varit mycket fokus på det kreativa dvs kring inspelning, produktion osv.

Men jag tror att det här området blir allt viktigare så jag hoppas detta ska komma till användning för dig som vill få hjälp att utveckla hela ditt artisteri!

Eget artistprojekt!

Sedan bestämde jag mig också redan under 2019 tror jag att jag ville göra något eget musikaliskt. Släppa egen musik på något vis. Det tog lite tid att komma fram till vad och i vilken form, men det har nu landat i projektet FRIID. Ett artistprojekt där jag kommer släppa ”svensk popmusik från mitt i livet” vilket alltså blir mina storys och tankar om livet förpackade i svensk pop. Det har hänt mycket de senaste åren och jag kände väl till slut att jag ville uttrycka det i någon form. Sedan ska jag väl erkänna också att jag gör projektet lite i utbildande och research syfte i och med att jag ju ska coacha andra. Så två flugor helt enkelt!

Följ gärna FRIID på instagram! Jag håller just nu på att bygga upp kanalerna och varumärket i god tid inför kommande släpp.

Än så länge finns alltså ingen musik ute men det går att lyssna på min välkomsthälsning på Spotify redan nu!!👇

Nytt i studion!

Studion har också växt lite och fått en hel del nya tangent-kompisar!! Blanda annat denna fining nämligen en Prophet 5 reissue i 10-röstersformat. Lite nörderi, ja jag vet. Men SÅ roligt nörderi sen!🎹 Först ut till användning blir det i FRIIDs kommande låtar som får lite vintage sound i kombo med modernt för att sedan användas i förhoppningsvis massa fler och nya produktioner!

Synthen jag tar med mig till en öde ö. Hade du frågat mig under 2020 hade jag fnyst åt det här med hårdvarusynthar men NU – nu har jag fattat grejen! 😂 Det blir ju SÅ mycket bättre!

Så detta är lite vad jag pysslat med och fortfarande gör. Hör som sagt gärna av dig till mig på info@youngmusic.se och berätta vad du söker för hjälp kring ditt artisteri. Berätta gärna lite om dig själv också så vet jag vart du står i ditt artisteri i nuläget. Hoppas vi hörs!

På återhörande snart igen!💖