Äntligen! ”Good As U Are” är på plats på alla plattformar där musik kan streamas och köpas sedan i fredags den 29:e juni och det har blivit dags att berätta mer om låten. Teo som är 14 år och från Tranås hörde av sig redan för ganska länge sedan och ville göra ett singel-samarbete med Young Music Sweden. Vi drog så småningom igång detta samarbete och det visade sig att Teo hade mycket tankar med sig om vem han ville vara som artist och vilket budskap han ville förmedla. Något som jag som låtskrivare tycker är väldigt roligt att få ganska direkt uppslag på vad en låt ska handla om. Singeln ”Good As U Are” skapades därför utifrån Teo själv och hans upplevelser av hur svårt det kan vara att både hantera och stå emot samhällets olika ideal.

En låt om att hantera livet.

Vi möts av mycket intryck idag, det skrivs och skrivs och drivor av bilder flimrar framför en i sociala medier dagligen. Information och bilder som på något vis, trots att vi kanske inte alltid vill att det ska vara så, påverkar oss. Ibland positivt, men också, och kanske till och med ofta, negativt. Det är lätt hänt att börja känna att det finns ett ideal man måste sträva efter. Inte bara inom social medier förstås utan överallt och bland andra människor och inom alla möjliga områden. Kroppsideal till exempel, hur många gånger tänker vi inte att ”åh, så skulle jag vilja se ut” eller ”om jag inte ser ut så här så passar jag inte in”…

Teo själv har bland annat upplevt hur det känns att inte passa in i skolvärlden för att hans värderingar inte stämt överens med andras. ”Good As U Are” handlar om att man är fin precis som man är och det gäller att både våga ta risker och chanser i livet för att ta sig fram och inte fastna i de här idealen utan att stå fast vid sina egna värderingar.

Popmuzik premiärspelade!

På releasedagen överlät vi till musikbloggen popmuzik att premiärspela singeln ”Good As U Are” och ni hittar artikeln här. Artikeln gick snabbt upp i över 100 delningar, 135 för dagen, och vi är förstås jätteglada för ännu fler så läs och dela gärna vidare!

Vårt arbete med marknadsföring av Teo´s nya singel är i full gång, det är bland annat både radio-och tidningsintervjuer i görningen liksom arbete mot spellistor och låten har tagits emot med mycket positiv respons! Redan före releasen intresserade sig lokala tidningar för den unga talangen i hemtrakten.

Releasevideos

Inför releasen rullade den första releasevideon i sociala medier och redan då kunde vi ana, av kommentarer och andra positiva reaktioner, att låten kan komma att ha ett viktigt budskap för andra som kan känna både stöttning och bli peppade av dess budskap.

På releasedagen den 29:e juni körde vi också ut nästa video, det här med releasevideos och att få ett ansikte på artisten tycker jag är nästan ett måste när man ska nå ut till en ny publik!

Man får inte glömma när man släpper musik att många inte vet ett dugg vem man är och eftersom vitsen är att hela tiden nå fler och nya fans så är det viktigt att ”berätta” och ”visa” mycket av själva artisten och de värderingar som artisten har. Dvs. själva varumärket. Så det är ett hot tips – tänk på att mottagaren inte vet vem du som artist är om du inte visar och berättar om dig själv hela tiden.

Sedan kanske man inte ska ta hela ens historia i en enda video eller inlägg, det handlar om ett långsiktigt arbete men som ständigt behöver ha fokus på varumärket.

Dessa ligger bakom omslaget.

Det snygga omslaget till ”Good As U Are” är en produkt av både fotografen Erik Hellquist som tagit fotot och Fredo Production som producerat omslaget.

Förutom den här bilden blev det många proffsiga och användbara bilder från Teo´s fotosession hos Erik Hellquist inför releasen av den här singeln.

Som jag nämnde i föregående inlägg så rekommenderar jag verkligen alla att gå till en fotostudio och ta riktigt bra bilder att skicka runt till media, det ger ett både snyggt men också proffsigt intryck!

Härlig första respons!

Nu under första veckan efter releasen har det varit full fart att sprida Teos nya singel och den har i nuläget redan addats till flera spellistor på Spotify och skrivits om bl a i den här portugisiska bloggen som tyckte ”Good As U Are” är en ”catchig electro-pop låt med bra melodi som man vill sjunga med i..”

Tranås Tidning följde upp den första artikeln inför releasen med ytterligare en som finns att läsa i sin helhet här. I helgen väntar fler tidningsartiklar så det är fullt upp må jag säga.

Det är mycket roligt med den all här första och positiva responsen vi fått på bara en vecka och vi fortsätter nu att hålla bollen i rullning! Med det avslutar jag detta inlägg och jag tror både att jag, Fredo, Teo och Anders och övriga inblandade i det här projektet njuter lika mycket just nu av att ett lyckat samarbete för en vecka sedan mötte offentligheten med stora steg!