Nu är den äntligen skriven, inspelad, producerad, paketerad, klar och utlevererad överallt där musik kan streamas och köpas! Puh. Releasedagar är alltid intensiva, mycket ska hinnas med och kommas ihåg. Det är ju viktigt att smida medan järnet är varmt så att säga och många media plattformar är mest intresserade av ny musik när den är just ny. På dagen. Så idag har det varit fullt upp!

Premiär hos Popmuzik.

Bloggen Popmuzik tog hand om och premiärspelade Summer idag och de skrev bl a att de tyckte att låten hade en medryckande melodi och en doft av 80-tal och det stämmer väldigt väl in på hur tankarna gick när låten skulle skrivas. Läs hela texten från Popmuzik här!

Enkelt och somrigt

Tanken med att skriva en sommarlåt är ju just att skriva om allt det som är så härligt med sommaren. Att sola, att bada, att mysa på stranden och visst är det väl så att allt liksom lever upp lite på sommaren? Singeln ”Summer” startar med frasen ”time for the citie´s to come alive..” följt av ”for people´s faces to turn into smiles…” och lite så upplever jag sommaren – att allt och alla blir liksom lite gladare. Så detta är definitivt en riktigt happy låt med massor av sommar inspiration!

Eller vad tycker du?!☀

Ett samarbete mellan alla.

I vanlig ordning har det varit ett riktigt teamwork för att få ihop allt. Linnea med familj jobbar på att sätta gigsen inför sommaren och Linnea kommer att ha fullt upp i sommar med allt ifrån somriga charmiga småställen att sjunga på till stora Malmöfestivalen och PRIDE. Radio P4 i Blekinge där Linneas förra singel gick varm i 30 (!) veckor visar intresse för nya ”Summer” och det bokas för fullt just nu med intervjuer och annat smått o gott i tidnings- och tv-väg. Spännande!

Här hos oss på Young Music Sweden där har vi förutom låten jobbat med det mesta runtomkring vad gäller foto, omslag och promotionmaterial med videos mm. Själva skivomslaget är det Fredo som producerat som vanligt och jag pysslar lite med det övriga.

T ex den här releasevideon för releasen idag och även den video som gick ut i början av veckan.

Så småningom blir det kanske någon video till kan jag tro. Kanske en lyric eller så något annat, vi får se vad vi får ihop av det material som blev när vi fotat och filmat lite under projektet.

Så nu ska det bli spännande att se hur det går för ”Summer” och tills dess att vi hörs åter när det är dags för nästa release önskar jag med denna låt och somriga bild på Linnea nedan en härlig sommar från oss på Young Music Sweden!