Det närmar sig fredag den 29 juni vilket är dagen för releasen av Teo Rösarnes nya singel ”Good A U Are” och just nu är förberedelserna i full gång både hos oss, Young Music Sweden, och hos Teo själv och alla är vi nyfikna på hur det kommer att gå och vad alla kommer att tycka om låten förstås! För Fredo har det varit full fart på designsidan med bilder o annat kul som än så länge är lite överraskning och för min del så har färdigställande av produktionen och mixen ganska nyligen avslutats följt av mastring så allt är nu gräddat och klart inför fredag!

Bolla vid mixning.

Det där med mixning är alltid ett maraton i slutet på något vis. Redan vid ett tidigt stadium kan man känna sig rätt så nöjd med sin mix, i bästa fall ha ha, men så dyker de där detaljerna ändå upp där i slutet och ställer till det och skapar i mitt fall ibland en omöjlig beslutsvånda. Därför var jag förstås omåttligt glad när Fredos bror Marcus befann sig i studion nyligen när bröderna jobbade med ett inspelningsprojekt tillsammans. Då kunde ju ytterligare en person utöver Fredo (som förstås alltid får etttusenfrågorminst av mig när det är mix-läge i studion) också lyssna! Perfekt!

Så här såg de ut…


Koncentration råder när Fredo och Marcus (lika som bär?) lyssnar på finputsningsdetaljer av mixen på ”Good As U Are” i Young Music Swedens studio.

9:e singeln!

Detta blir den 9:e singeln jag skrivit, producerat och släppt inom Young Music Swedens singelkoncept sedan starten i slutet av 2015. Det är förstås jättekul, men jag tror inte det kommer att spela någon roll hur många singlar som släpps, det kommer alltid att vara lika spännande (läs nervkittlande) att se hur det går för låtarna och artisterna och man biter liksom alltid lite på naglarna innan allt är på sin plats. Dvs. att låten hamnat rätt på artistens konto och med rätt stavad titel osv och finns på alla plattformar. Först efter allt det är 100% klart kan man andas ut!😅

Promotionfilmer ✅check!

Sista anhalten i projektet har varit att producera lite promotionfilmer inför releasen men ev. blir det kanske lite extramaterial den här gången. Men jag väljer att vara lite hemlighetsfull där med just nu😉

Det har ju sedan några singlar tillbaka blivit en rutin i att jobba med videomaterial kring releaserna, något som jag tycker är väldigt användbart och bra mycket mer intressant än att bara skicka ut en länk till Spotify och be alla att lyssna.

Första videon inför release rullar just nu i sociala medier och ser ut så här.

Bra bilder underlättar enormt.

Ofta brukar vi gemensamt eller artisten själv ta bilder inför en release vilket vi alla oftast tycker är väldigt kul, men jag måste nog ändå på något vis tipsa om det här med att ta riktigt bra bilder hos en duktig fotograf. Något som Teo tagit fasta på och gjort inför den här releasen.


Fotograf: Erik Hellquist.

Att ha riktigt bra bilder (och då menar jag både kring uttryck men framförallt i ljus och skärpa etc) är, förutom att det är roligt att ha, oerhört lättarbetat i redigeringssyfte och ser ofta så mycket bättre ut inför utskick till olika media i alla former digitalt och för print. Så det är ett hot tips till alla som överväger att ta egna bilder, det är definitivt värt att testa fotograf-alternativet tycker jag!

Paus för midsommar.

Mixandet och färdigställandet av allt fick en liten paus över midsommar då vi befann oss på trevligheter hos vänner. Ett traditionellt midsommarfirande för en gångs skull och inte bara sill o nubbe hemma på verandan med vänner vilket varit trenden för oss de senaste åren.

Supergod mat blev det förstås när alla bidrog med sitt till ”midsommar (jul) bordet”…

…och jättetrevligt sällskap!❤

Dags att ”byta keps”…

Mitt i allt va Fredo, som ju är trummis också (eller ja, snarare är han trummis i först hand men som också jobbar med annat ha ha 😁) iväg för att giga på SVT med Shirley Clamp igår på Allsång på Skansen.

Med annat menar jag att Fredo också jobbar med webbdesign och produktion, grafisk design mm utöver trummandet. Nu är det dock intensiva musikertider för honom när TV4:s sommarkrysset drar igång kommande helg så vi är vältajmade med jobbet kring Teos release som släpps dagen innan!

Även jag har många strängar på min lyra/järn i elden/bollar i luften – you name it. Så efter denna release blir det lite andra jobb för mig en stund men först blir det nog allt en sådan här gäsp och lite tid för relax.

Men – innan dess är det full fart framåt som gäller och jag hoppas att ni alla är lika taggade som vi inför fredag!!!📀