I fredags den 2 februari bar det av till Norrköping för att njuta av artisten Sofi Eks release av debutsingeln ”Rum för Själen”. En låt som spelats in i Young Music Swedens studio och som jag mixat och producerat. Sofi har även gått den artist coaching tjänst som kommer att dyka upp här på webbsidan under 2018 vilket är en av några nya tjänster som jag planerar att jobba med. Väldigt kul att kunna bidra med hjälp kring en release på så vis och Sofi själv har verkligen jobbat på i sociala medier inför sin release!

Ett annat arbetssätt

Frånsett artist coachingen så har det varit väldigt kul att för en gångs skull inte göra ”allt” eller vara ”projektledare” denna gång när Sofi kontaktade mig för att hon letade samarbete kring en egen låt. Ett upplägg jag trivts jättebra med och som jag definitivt kommer att vilja göra mer av.

Inspelat genom en live session!

Det var länge sedan vi gjorde live sessions i studion också så detta har även varit ett annorlunda projekt på det viset att ”Rum för själen” verkligen spelats in live.

Det är något magiskt med live, instrument och allt som sker i stunden vid live sessions. Jag inser hur mycket jag saknat den delen av musik då jag sedan många år tillbaka mest suttit och spelat själv och producerat. Förstås kräver olika genres olika arbetssätt och nog för att alla stilar är roliga men som sagt, gärna mer live sessions!

Lyckad live release!

Sofi som ivrigt jobbat på i sociala medier och på flera plan promotionmässigt inför sin release som blev en härlig live kväll i Norrköping har en härlig glöd för sin musik och sitt artisteri nästan så att det smittar av sig måste jag säga. Jag har fått med mig mycket inspiration själv genom det här projektet vilket är roligt och genast banar väg för nya idéer såklart ha ha…

Kolla in mer om Sofi här på hennes webbsida eller på Sofis facebook sida!

Skål och lycka till!

Efter en timmes gig, förstås där singeln ”Rum för själen” framfördes, blandat med en hel del eget och kommande låtmaterial blev det skål i champagne för Sofi med bandet där bland annat Fredo var med och trummade tillsammans med brorsan Marcus vid pianot.

Det har varit roligt att få vara en del av det här projektet och jag ser fram emot fler projekt i samma anda!

Lycka till Sofi! 💗