Nu är det sannerligen full aktivitet i Young Music Swedens studio må jag säga. Och har varit sedan ett tag också. Utöver det har vi, jag och Fredo, varit på Musikhögskolan och gjort några besök av olika anledningar och som vanligt har det säkert hänt tusen saker till sedan sist jag skrev. Så allt är precis som vanligt med andra ord.

På besök på nya Musikhögskolan

Rätt så nyligen fick jag och Fredo anledning att åka till musikhögskolan och träffa både gamla och nya elever när den utbildning vi båda gått på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hade en träff för Musik- och Mediaprogrammet som det hette då vi gick.

Det var verkligen kul att dels se skolan som ju är helt ny sedan vi gick där, men också att träffa gamla klasskompisar och ta del av vad de nya eleverna gjort och gör på utbildningen. Samtidigt mäktigt att gå runt och se alla nya lokaler.


Många gamla och nya elever slöt upp på ”network” eventet, här i full färd att äta god mat med läraren Hasse i täten för någon aktivitet förmodligen.

Jag hade nog en vision om att jag skulle tro att ”allt” skulle vara så mycket bättre, finare och så vidare nu när skolan fått sig ett rejält ansiktslyft. Att jag skulle tänka att ”ååh man borde ju ha gått utbildningen nu när allt det nya finns…” Men faktum är att jag inte alls kände så. Nog för att det var just så fint som vi kanske tänkte, men det hade sin charm när vi själva gick på ”gamla” skolan och jag insåg att jag inte alls hade velat byta ut det mot det nya.

Seminarium med Andreas Carlsson

Strax efter ”återträffen” dök det även upp ett seminarium på skolan med Andreas Carlsson som gav bransch, business och personliga tips för alla oss i musikbranschen ibland snåriga värld. Det var uppfriskande att höra hans story och såklart fick vi med oss några nya tankar och allmän inspiration.

Produktionstät vår

Men i övrigt har den mesta aktiviteten varit ”hemma” i studion denna vår. Datorer och all hård- och mjukvara går fortfarande och har gått varma en längre tid nu.

I slutet av 2017 efter det första produktionssamarbetet med artisten Sofi Ek och releasen Rum för själen i början av 2018 producerade jag ytterligare en singel till Sofi nämligen denna svängiga svenska låt ”Fyller mig med kraft” skriven av Sofi och som jag berättade lite om, kring inspelningen av den låten, i förra blogginlägget.

Som jag även tidigare skrivit kring det första samarbetet har det varit väldigt kul att jobba med någon annans låtmaterial. Definitivt något jag kommer att göra mer av framöver när tillfällen dyker upp.

Nya singel koncept på gång

Efter den produktionen har det blivit två nya singelprojekt att jobba med, eller nya och nya, båda har legat i planeringen sedan ett bra tag tillbaka faktiskt. Men det tog fart under våren och pågår ett tag till innan båda releaser är avklarade och fått egna vingar att flyga vidare med.

Linnea Andersson – först ut med ny singel ”Summer”

Först ut för release är nu ytterligare ett artistsamarbete med Linnea Andersson efter att vi 2017 släppte singeln ”Dance Dance Dance” tillsammans. Denna gång heter låten ”Summer” och den släpps faktiskt redan nu på fredag den 8 juni! Det har varit bråda tider i studion vill jag lova. Dels eftersom låtidén kom hastigt för moi och inte helt optimalt timing mässigt med tanke på att den dök upp i mitt huvud ganska nära inpå sommaren och dessutom är ju sommaren extremt tidig i år!

Men, så är det ibland så det var bara att ösa på med allt vad gäller färdigställande av låt, fotografering för omslag, inspelning av vocals och så få till lite promotionvideos…puh!

Och nu är det snart dags! Håll ögonen öppna på fredag 8 juni!

Teo Rösarne näst på tur med ny singel!

Teo som jag berättade om i förra blogginlägget och som är ett nytt artistsamarbete för mig och Young Music Swedens koncept har även han besökt studion i omgångar för inspelning av sång och senast för fotografering inför releasen som ligger lite längre fram än Linneas.

Det har inte varit helt smärtfria arbetsdagar nu i maj och juni för vilken värme det varit! Oj, oj, oj. Vår AC är såklart sönder så det har nog känts lika varmt inne i studion på senaste tiden som ute. Vi svettades i alla fall på en heldag för att få till lite foton av alla de slag, bland annat även för en kommande webbsida till Teo som Fredo med sitt företag filar på.


Det har blivit några fotosessions i närheten av vår studio på senaste tiden och här hittade vi en inte tidigare använd bakgrund på en trapp ned till källaren av vårt hus. ”Man tager vad man haver…”

Det är alltid roligt att leverera en helhet med varje artist, att materialet följer en röd tråd i alltifrån varumärke och personlighet till låtval i sound, text och stil till att promotionmaterial också följer samma känsla o mönster. Något som jag brinner för. Att det blir enkelt att förstå vad som ska förmedlas.

Teo som är flitig med sin vlogg på Youtube har satt ihop denna video från ett av tillfällena då vi sågs om man är nyfiken på att se mer av projektet och kommande releasen med Teo Rösarne!

Med det avslutar jag dagens inlägg med denna härliga bild!