Efter sommarens hemester och ytterligare några månaders studio-break började det klia i låtskrivar-fingrarna! Jag har funderat på det där med jullåt några jular nu… Så, jag gjorde helt enkelt slag i saken. På några (för mig otroligt) få dagar lyckades jag sy ihop hela produktionen och hooka upp med Teo Rösarne och Linnea Andersson för att höra om de inte kunde göra en featuring insats på låten som va tänkt att vara en duett? Jodå, det kunde de. Den 14:e december släpptes sedan julsingeln ”De e jul nu”! Förmodligen, enligt alla facit och trender och hur man ska göra hit och dit, helt fel timing. Men det var inte vårt mål. Det var däremot att ha roligt och göra något för skojs skull. Något som ibland glöms bort för att det blir för allvarligt och seriöst när musik ska göras och släppas.

Glöm inte ha roligt!

Man filar och slipar ofta på detaljer, vare sig låtskrivare, artist, producent eller ja you name it. Alla vi som är lite extra ambitiösa och liksom vill få till det där lilla extra. Jodå, vi slipar på. Och slipar, och slipar, och slipar och…

Ja, vips så har tiden sprungit iväg. Men icke denna gång. Nej detta blev ett effektivt arbetsflöde må jag säga ha ha…😁kanske t o m på gränsen till för effektivt om man som jag i början på december kommer på att ”hm… jag kanske skulle skriva en jullåt ändå i år?”….

Inför releasen…

Hursomhelst, ut kom den och inför releasen lät det så här ifrån ”tomteverkstaden” i Young Music Swedens studio.

Vi hade så roligt i studion faktiskt. Tomteluvor och julpynt o allt. Precis så som det ska vara före jul, massor med julstämning och glädje.

På releasedagen skickade vi förstås ut nästa video…

Ett live-projekt.

Det här projektet är lite annorlunda än andra just Young Music singlar då denna låt är inspelad till största del live. Lite klurigt vid mix ibland med t ex miljarder trumkanaler men det blir å andra sidan så mycket spelglädje – det ville vi ha! Jag, Fredo (trummis) och svängiga basisten Mathias Garnås. Stort tack för era insatser!

Alla är vi förresten med i videon ovan om ni undrar vilka vi är!😜

Gitarr nörderi!

Jag som är gitarrnörd spelade förstås in en massa gitarrer på en massa toppar och lådor ha ha…. 😂är man geek så är man.🎸

Å så måste man ju prova på lite kul gear också när man ändå håller på. Stratan som fick pryda omslaget har huvudrollen bland gitarrerna som för övrigt var både Gibson och Fender Teles lite olika varianter. Men det som kom att bli riffet i starten, det fick turligt nog denna passande röda eller ”Candy Tangerine” färgade custom stratan göra.

Om jag inte minns fel var det Olsson Studio 18 som fick äran till detta riff men det finns ju så många roliga ljud så även Vox var med på ett hörn.

Olsson Studio 18 topp & Olsson 2×12 låda med Creamback 65 element!😛

Jag har för övrigt haft en riktigt testa-gitarr-toppar-stärkare-och-lådor period före det blev dags att spela in julsingeln. Kanske 🤔beror det hastiga påkomna med att släppa en jullåt, när det (redan) är jul, på det…😂

Man kommer liksom lite in i en sådan där hyper-test period och då ska man köra helst hela registret vad som finns så, så här såg det ut ett tag i studion…

Release ”De e jul nu” 14:e december

Singeln hann i alla fall komma iväg 10 dagar före jul och den 14:e december hamnade den på Spotify!

Spelades på P4 Sveriges Radio

Både P4 Blekinge och P4 Jönköping premiärspelade ”De e jul nu” och både Teo och Linnea gav intervjuer och berättade om projektet. Passande nog så skulle Teo och Linnea vara med på en ”Ljuva Toner” julshow den 15:e december då låten också fick sin live debut.

Foto: Pia Magnusson Källa: Marie Jakobsson/Ljuva Toner.

Tidningsreportage

Det blev också några artiklar i lite lokaltidningar såsom Sydöstran som skrev om Linnea:

Och Tranås Tidning som skrev om Teo:

Tredje samarbetet tillsammans.

I och med julsingeln blev det hela tre samarbeten totalt i år med Teo och Linnea, var för sig och nu senast tillsammans, och det har varit fantastiskt positiva och kreativa möten vid alla tillfällen! Så ett stort tack för dessa härliga samarbeten till er, Teo och Linnea med familjer!

Tidigare singlar som släppts i år är ”Summer” med Linnea Andersson:

Och ”Good As U Are” med Teo Rösarne:

Årets julhälsning.

När det så småningom närmade sig julafton fick ”De e jul nu” bli årets julhälsning från Young Music Sweden när jag och Fredo hade lite julskoj kring en gigantisk gran hemma på tomten och med denna film i julaftonsanda avslutar vi 2018 snart och önskar er alla ett Gott Nytt 2019!