Om oss

Mer än ett musikbolag

Välkommen till oss och musikbolaget Young Music Sweden i Stockholm som bildades 2015 och drivs av grundaren Ditte Lindbom i samarbete med Fredric ”Fredo” Österlund.

Vi är mångkreatörer med en passion för skapande inom allt från musik till artisteri och design. Med ett ständigt flöde av kreativa idéer erbjuder vi med stort engagemang unikt utformade artistkoncept där vi, med vår kompetens och kreativa delaktighet, vill utveckla, göra skillnad och förädla ett artisteri.

Ditte Lindbom

Ditte Lindbom

Producent | Coach

Jag är låtskrivare och producent med en brinnande drivkraft för att ständigt skapa, designa och forma. Min passion är lika mycket att skriva och producera musik som strategiskt företagande liksom att utveckla och coacha artister framåt i sitt artisteri. 

Fredric Fredo Österlund

Fredo Österlund

Musiker | designer

Jag är yrkesverksam frilansmusiker med lång erfarenhet från både TV och studio. Min passion är den kreativa processen i skapande projekt vare sig det handlar om en live produktion, inspelning i studio, grafisk design eller webbutveckling.

Storyn Om

Young Music Sweden

Trots född i och Stockholmsbo var det i Hälsingland 8 år gammal, och lycklig spelandes folkmusik på fiol med Thuva Härdelin, som jag fick mitt första möte med musikens välgörande kraft för själen.

Spolar jag bandet vidare framåt finns de där längs vägen, de som lärde mig spela och fick mig att upptäcka min passion för skapande. Från gymnasiets estetiska ”extrapappa” Pekka Thörnberg till en inspirerande miljö full av kunskap och nätverkande från de 7 åren på musikhögskolan i Stockholm.

Efter ett friskt vågat hopp som resulterade i ett gediget studiobygge, följde de där 10 000 timmarna i produktionsstolen innan skivbolaget Young Music Sweden fick säga hej till världen hösten 2015. Först ut var singeln ”Fighters” som handlar om kämparglöd, ett ämne jag kan identifiera mig med. 

Det handlade om ungdomlig musik, om att utveckla oetablerade artister, om ett bolag med ett ”young mindset” och melodiskt starka låtar med fokus på musikalitet, energi och sväng. Tidlös musik som ”never grows old”. Men som den mångkreatör och driven företagare jag är, kom det att handla lika mycket om att erbjuda artister hjälp kring allt från musik till release. Tjänster jag ivrigt utvecklar och där jag med min perfektionism och känsla för detaljer evigt strävar efter att leverera genuin kvalitet.

Under resan fram till nu har jag, förutom min drivkraft kring skapande, funnit en särskild lycka i att ha gjort skillnad för någon annan. Att ha fått vara med och forma ett helt artisteri. Det är hur vi kan hjälpa andra att utvecklas som ger oss alla en möjlighet att växa.

Välkommen till Young Music Sweden.

Ditte

CEO & grundare