Det tog sin tid innan det fanns tid till en efterlängtad makeover av Young Music Sweden studio. Inte för att den har varit i behov av någon slags renovering, det är ju ett nyare bygge trots att det nu går dryga 12 år sedan dess. Nej snarare handlade det bara om att mysa till det lite extra och framförallt få bort allt det där ”skräpet” som liksom hamnar överallt, fullt på hyllor och i skåp och ”ingen aning” om vad som är vad och vart det ligger och så går åren och till slut blir allt bara jobbigt ha ha… Både jag och Fredo är väl rätt så ordningsamma egentligen men visst finns tendenserna att liksom bara släppa saker lite överallt när det är mycket jobb.

Så under 2019 när vi tog en längre paus från produktionsjobb i studion till förmån för både det här och andra jobb vi har och faktiskt också lite ledighet, så blev det dags att göra slag i saken!

Jag hugger rakt in på projektet och bildbombar lite så ni får se hur det blev och vad vi gjorde!

Först och främst ville vi bli av med den ljusa färgen i alla rum, även om det är fint ljudmässigt så ville vi ha lite mer ”rockigt” och mysigt. Så i kontrollrummet kom en fondvägg i glittrig mörkgrå tapet upp!

Tanken har i många varit att göra en ”gitarr-vägg” på den här väggen och få upp alla instrument både för att det är snyggt och för att det är praktiskt så man har dem nära tillhands!

Så det blev till att fundera ut hur på ett smart sätt, detta eftersom väggarna är lite speciellt byggda eftersom det är ljudreglar och alla möjliga specialdesignat kring dessa så det går inte bara att borra fast saker hursomhelst. Så det fick bli två reglar med flera krokar på varje.

I snickeriet på gården där Young Music Sweden studio finns så har vi tillgång till ett snickeri där vi kan göra lite av varje. Här håller reglarna på att kläs med likadan tapet som på den nya gitarr-väggen.
Krokarna på reglarna har fästs fast med lagom mellanrum för gitarrerna.

Så blev det en ”wall of guitars” till slut och nytt på bilden nedan är också att alla släppta singlar har börjat få ta plats på väggen också i tavelform.

I trumrummet valde förstås Fredo färg själv och då blir det gärna något åt blått eller grönt, eller ja… som den här färgen, mittemellan – turkos!

Fredo passade också på att bygga en smart tak konstruktion för alla dessa mickar man visst ska ha när man spelar in trummor 🤣 och det blev ju riktigt bra och praktiskt!

Under 2019 så har det blivit en hel del både försäljning och inköp av utrustning i studion, bland annat fick jag tag i en del gitarr toppar jag haft span på ett tag. Till dessa ville vi få till någon bra lösning så det skulle gå att dra fram hela ”riggen” vid inspelning och sedan ställa tillbaka den på sin plats.

Så tillbaka till snickeriet igen då för att bygga om ett Ikea Billy hylla till att passa ett antal gitarr toppar. Kanske inte den mest robusta hyllan he he… men det blev ändå en helt ok lösning.

Praktisk gitarr-topp-hylla på hjul av Ikea Billy bokhylla!

Toaletten i vår studio är ju allt annat än rymlig måste man ju erkänna. Ändå var den himla bökig att måla om i denna ”Flamingo” rosa som färgen hette. Färgglatt blev det i alla fall när det var klart!

Ett bekymmer vi hade var hur vi skulle göra med alla ”gamla” armaturer som inte var så kul. Men med lite sprayfärg fick vi i alla fall lite fart på dessa frontglas köpa på Ikea för väldigt många år sedan. Det är ju dyrt med belysning så skönt att spara in lite pengar där det går.

I studions större inspelningsrum var det mer eller mindre katastrof med utrymme tidigare. Se bilden!!!!

Det är precis det här jag menade i inledningen av inlägget med ”skräp” överallt. Ja, okej, inte skräp då men ja, ni fattar. Oreda helt enkelt!

Så i det här rummet behövdes en rejäl insats. Liksom gitarr-väggen blev det samma fondtapet, väggarna målades liksom i kontrollrummet (se längre ned) i färgen ”Hardrock” från Alcro (passande namn!😉)

Att få undan prylar bakom ett draperi känns oerhört skönt! Det är liksom inte vilsamt för ögonen att se så där mycket saker som det var innan, man blir trött av bara tanken att städa iordning det då.😅

Just meet här inspelningsrummet fick väl den största makeovern på något vis då det var så himla rörigt där innan, men nu kan vi njuta lite mer av utrymmet även om man ständigt får komma ihåg att hålla efter annars hamnar det lätt prylar på golvet ha ha…. det finns ju så mycket plats där nu😂….

Hallen fick också ett byte av färg till en mer mellangrå åt det ljusare hållet och jag som gillar allt kring design och inredning pyntade givetvis också till det med nya tavlor (på studiobygget) och gardiner och annat krims krams som är trevligt.

Hallen precis nymålad.
Färdigstylad! Även här ett efterlängtat galleri på hur studion byggdes med både historiska bilder och bilder på alla som varit med och hjälpt till med bygget och liksom gjorde allt det här möjligt för oss att genomföra.

Slutligen då kontrollrummet. I detta rum finns gitarr-väggen liksom en lounge del och litet kök och det blev lite förbättringar lite överallt här.

Så nu kan vi liksom bara njuta av allt det här och känna att projektet äntligen är i hamn, redan omkring 2008 när studion stod klar var det några saker som liksom inte blev som man tänkte. Så egentligen har nog tanken funnits där sedan dess. Så 12 år senare blev det äntligen av!