Senaste månaderna har det verkligen varit full fart på alla håll trots Corona tider. Ironiskt nog tror jag inte jag träffat så mycket människor både fysiskt (dock utomhus) liksom online som detta år och framförallt under sommar. För när det blivit mindre jobb i dessa tider måste man ju hitta på annat kul under tiden, eller hur?!😀

Sällsynta och otroligt innehållsrika online-kurser

I våras gick jag några otroligt bra online kurser hos Palma Music Studios i bland annat musikproduktion och låtskrivning ledda och producerade av låtskrivaren och producenten Fredrik Thomander.

Redan i slutet av sommaren drog nästa omgång kurser igång och som den ”learning” nörd jag är fortsatte jag givetvis till nästa steg och nivåer!🤓 Det har varit otroligt nyttigt och utvecklande att ha fått med sig otroligt bra redskap kring både formula på låtskrivning och produktionstips och trix! Ska bli kul att tänka ur dessa nya vinklar kring låtskrivning som jag fått med mig.

Oftast är ju låtskrivning något man mer ”gör” utan att tänka så mycket men Fredrik har verkligen bidragit med strategier och metoder för att skriva en ”hit” som jag ser fram emot att börja anamma när det är dags att skriva ny musik. Kurserna kommer att starta om och säkerligen vidareutvecklas så jag rekommenderar er verkligen att kolla in dessa master classes!

Master Classes i Youtube Music nästa!

Nu är jag precis inne i en period av utbildning inom Youtube och Youtube Music där Youtube UK själva leder online Master Classes kring hur man kan jobba med deras nya plattform och hur en artistprofil på Youtube Music fungerar ihop med ens ordinarie Youtube kanal.

Rätt så mastig kurs informationsmässigt måste jag säga 😅 man måste helt klart praktisera alla tipsen för att lära sig hur det egentligen fungerar!

Det händer ju så mycket hela tiden kring sociala kanaler och deras utveckling och jag vill verkligen tipsa alla därute som jobbar med sitt artisteri att haka på möjligheter till de online kurser som finns att tillgå inom respektive kanal. Detta år dessutom dräller det ju av möjligheter till fortbildning online! Kurser hjälper en ofta snabbare att förstå hur allt fungerar jämfört med att läsa texter eller kolla enstaka Youtube videos.

Vad jag lär mig på Youtube klasserna blir ytterligare något jag tar med mig in i YMS Artist Coaching koncept

Inspiration lika viktigt som kunskap

Fredo som ju är inbiten trummis har alltid inspirerats lite extra av Per Lindvall som precis nu i dagarna var med i ett online-event hos Baggpipe Studio med nörderi kring allt från mickning av trummor till mixtips.

Jag hakade på och även sådana här inslag är minst lika viktiga som att vidareutvecklas med ny kunskap. Ibland kanske inspirationen att höra någon spela otroligt bra, vilket Per Lindvall givetvis gör x 100, är nästan mer värt för ens drivkraft än att lära sig hur man ska göra något. Så det får också bli ett dagens tips – att man ska låta sig inspireras av de som verkligen kan!

Musicerande, fest och utomhusaktiviteter

I början av sommaren beslöt vi oss, jag och Fredo, att dra igång lite happenings hemma och träffa lite musikfolk, spela och ha kul. Så denna sommar har det verkligen blivit roliga aktiviteter med alla möjliga gäng som man annars liksom inte ”hinner” träffa för det är oftast  så mycket jobb om dagarna.

För när vi inte är i studion och jobbar med alla möjliga projekt så har vi ju gården där vi bor, med hästar å allt, att sköta. Roligt men ibland blir det många bollar i luften så jag tror det passat oss rätt bra att ha lite mindre att göra nu ett tag och bara ha en massa kul!

Det har t ex blivit en hel del krocket med våra musikkompisar i sommar, vilket faktiskt är mycket roligare än det kanske verkar!

Förstås kombinerar vi ”sport” och party med massa kul jam! Inser nu så här lagom i efterhand att vi helt klart borde gjort en Youtube kanal av våra ”verandahäng” apropå att nyttja olika kanalers syfte ha ha…

Förutom krocket har vi förstås också nyttjat vår tennisbana på gården och fått både den ena och andra att tycka att tennis ju är väldigt kul! Skulle säga att alla som inte hade testat innan nu fått blodad tand och de som hade spelat har fått ännu mer blodad tand! 😂

Nästa år får vi kanske köra igång en strukturerad turnering redan från början!🤣

Egna projekt i studion

”Jobbfri” tid har gett möjlighet att göra lite mer av sådana där egna projekt idéer man har som liksom aldrig blir av. Så både jag och Fredo har pysslat med lite sånt. Fredo fortsätter spela in material med sin bror Marcus Österlund pianist/keyboardist och även om någon release inte ligger i pipelinen ännu så blir det förhoppningsvis någon slags blandning mellan funk/jazz som så småningom finns att lyssna på.

Själv skissar jag på ett projekt tillsammans med fler, än så länge i startgropen men det handlar om svensk pop och förhoppningsvis blir det något släpp under hösten om inte annat så under nästa år.

Det var en liten uppdatering vad vi gjort på senaste tiden. Hörs snart igen!